21. 11. 2024   |   svátek má Albert
 

Losos v bylinkové krustě s medvědím česnekem

Název Množství a jednotka
filé z lososa 800 g
medvědí česnek 1 hrst
petrželka 1 lžíce
česnek 2 stroužky
strouhaný parmezán 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: italská
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Velkou hrst medvědího česneku, lžíci petrželky, 2 stroužky česneku, lžíci parmezánu, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce olivového oleje, lžíci strouhanky a 1-2 lžíce medu dáme do mixéru a společně rozmixujeme na pastu. Mírně osolíme.
Rybí filety - může být losos, treska, štika, platýz apod - osolíme, opepříme, dáme na plech vyložený pečicím papírem a na povrchu po celé ploše navrstvíme a rozetřeme připravenou bylinkovou směs. Dáme do mírně vyhřáté trouby a pečeme při 180° asi 20 - 30 minut, podle velikosti a tloušťky ryby. Podáváme se šťouchanými nebo pečenými brambory.

Tip:
Bylinkovou směs lze navršit i na jednotlivé porce ryby, doba pečení bude pak kratší.


Další fotografie
 


RECEPTY

Kokosové věnečky

Postup: Ze všech přísad na vále vypracujeme těsto a necháme v lednici alespoň dvě... zobrazit recept

RECEPTY

Borůvkový špaldový koláč

Postup: V míse ušleháme ručním šlehačem vejce s cukrem, přidáme bílý jogurt, olej,... zobrazit recept

RECEPTY

Králík na burgundský způsob

Postup: Králíka naporcujeme, můžeme použít také králičí plec, stehna nebo hřbety. Mrkev... zobrazit recept

RECEPTY

Jablkovo-ořechový moučník

Postup: Utřeme žloutky s cukrem a postupně přidáme všechny přísady, nakonec lehce... zobrazit recept

RECEPTY

Marináda na krkovičku

Postup: Do mísy dáme olej - podle potřeby a množství nakládaného masa, na 1kg masa cca... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak funguje naše tělo

Víte, že podle posledních výzkumů výskytu obezity v České republice má 35%... zobrazit článek

PENZIONY

Horský hotel Sepetná

U nás je vše na dosah, máme ideální polohu uprostřed Beskyd přímo pod nejvyšší...